‘Twee jaar na uit de hand gelopen “betoging tegen politiegeweld”: betrokkenen stappen naar de rechter

Twee jaar na uit de hand gelopen “betoging tegen politiegeweld” stappen betrokkenen naar de rechter: “We hadden …
Twee jaar na een uit de hand gelopen betoging tegen politiegeweld hebben betrokkenen een rechtszaak aangespannen. De betogers voeren aan dat de politie buitenproportioneel geweld heeft gebruikt tijdens de betoging, waardoor burgerrechten zijn geschonden. De betogers stellen dat ze recht hebben op schadevergoeding voor de gezondheidsschade en andere schade die ze tijdens de betoging hebben geleden.

De betogers stellen dat de politie een massale en ongeoorloofde inzet van geweld tegen de betogers inzette, waarbij pepperspray en traangas werden gebruikt. Ook stellen de betogers dat de politie agressief handelde en betogers onterecht arresteerde.

De politie heeft bevestigd dat pepperspray en traangas werden gebruikt om de betogers te verdrijven, maar stelt dat dit in overeenstemming was met de wet en alleen werd toegepast als laatste redmiddel. Ook stelt de politie dat er geen betogers zijn gearresteerd, maar alleen bekeuringen zijn uitgedeeld.

In reactie op de aanklacht van de betogers, zijn verschillende mensenrechtenorganisaties gaan onderzoeken naar de politie-inzet tijdens de betoging. De resultaten zullen binnenkort worden gepubliceerd.

Het is nog onduidelijk hoe de rechtszaak zal aflopen. De betogers hopen echter dat ze de schadevergoeding krijgen waarvoor ze hebben gevochten. Wat er ook gebeurt, één ding is zeker: deze rechtszaak heeft een boodschap gestuurd dat iederéén het recht heeft op een vreedzame protest tegen politiegeweld, zonder daarbij schade te lijden.

Related Posts